Περιοδικά Φωτογραφίας στην Ελλάδα

Τέλη του 80 ,βγάζαμε τα μάτια μας και ρουφούσαμε κυριολεκτικά κάθε λέξη,κάθε πρόταση.Ήταν η μόνη πληροφόρηση πλήν των εκθέσεων και των πωλητών, που βολτάρανε ανά τη χώρα.

Πρώτα ήταν το περιοδικό ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (νομίζω 1977) ,το 1989 βγαίνει ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ( έχω το πρώτο τεύχος) με μοντέρνο σχεδιασμό και άλλον αέρα και “σκάει” και το OPTICON .Στο μεσοδιάστημα ξεπηδάει το PHOTONET (απόσχιση μελών ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ).Ολα αυτά μέχρι το 1995 όπου έχουμε ταυτόχρονα 4 περιοδικά και σε κάθε γειτονιά και ένα mini lab να εμφανίζει και να τυπώνει φωτογραφίες.Το θέμα κάλυψη γάμου ήταν πάρεργο για τους φωτογράφους και ειδικά το video .Ο πονοκέφαλος όμως για τους μαγαζάτορες και αντιπροσώπους είναι μεγάλος ,πως να μοιράσουν την διαφημιστική πίτα. Έτσι είναι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα μας.Κατόπιν εμφανίστηκαν και μικρότερα ψιλοτοπικού χαρακτήρα.

Να σημειώσουμε ότι οι συντάκτες δεν ήταν άκαπνοι και θεωρητικοί.Έβλεπαν κανονικά στό σκοτεινό θάλαμο ,έπιναν χημικό “στερέωση” αντί μπύρας ,τρώγανε φίλμς αντί για πατατάκια και έσπαγαν πλάκα με τηλεφακούς κανόνια.

Στο δια ταύτα, ξεστραβωθήκαμε ,είναι αλήθεια.

αναζητώντας στο ιντερνετ ,βρήκα εδώ μια εξαιρετική αναφορά με προγενέστερα περιοδικά φωτογραφίας απο το 1930

https://www.aspromavro.net/2016/01/blog-post.html